menusearch
mehrjoor.ir

پیروزی انقلاب اسلامی سرآغازی بر وحدت و انسجام ملی

هدر سایتهدر سایت
۱۴۰۰/۱۱/۱۴ پنج شنبه
(0)
(0)
پیروزی انقلاب اسلامی سرآغازی بر وحدت و انسجام ملی
پیروزی انقلاب اسلامی سرآغازی بر وحدت و انسجام ملی

ماندگاری و مانایی انقلاب‌اسلامی در دوران معاصر به مدد نهضت‌های مردمی و راهبری امام‌خمینی(ره) بود و استمرار ولایت‌فقیه و تداوم رهبری امام برای دوران بعد از خود را باید مهم‌ترین میراث و راهنمایی امام برای عصری دانست که با رهبری جانشین ایشان، جهانیان زنده‌بودن نهضت خمینی کبیر را گواهی می‌دهند.
انقلاب اسلامی ایران در تاریخ معاصر همواره سعی در نهادینه کردن آرمان‌ها و ارزش‌های خود در قالب نظام‌سیاسی داشته‌است. پیدایی و تأسیس نظام جمهوری‌اسلامی برای تحقق آرمان‌های انقلاب و تثبیت ارزش‌های آن با رهبری امام‌خمینی (ره) نمونه کم‌نظیر از نظام‌سازی پسا انقلاب محسوب می‌شود. لذا از جمله ویژگی‌های انقلاب اسلامی هدایت، راهنمایی‌ها و نقش‌آفرینی‌های امام راحل در پیدایی و مانایی انقلاب و نظام اسلامی است.
وحدت و همبستگی نیرومند ملت، مهم‌ترین عامل پیروزی انقلاب است که باید در نگهداری آن کوشا باشیم و نگذاریم دشمنان دانا و دوستان نادان این اتحاد را تبدیل به افتراق کنند و شیرازه کتاب وحدت را از هم بگسلند. ماندگاری هر نظام سیاسی و در واقع هر حکومتی، هدف وجودی آن حکومت یا نظام سیاسی در مسیر حرکت خود است. واحدهای سیاسی که امروزه در قالب کشورهای گوناگون با مرزهای مشخص محدود هستند، در ابتدا به دنبال تحقق این هدف سپس به دنبال تثبیت و ارتقای این ماندگاری هستند؛ زیرا ماندگاری در قالب‌های گوناگونی قابل تعمیم و استحکام است. سده بیستم به سده انقلاب‌ها معروف است و در این قرن کشورها به خصوص در منطقه غرب آسیا دچار تغییر و تحولات اساسی شده‌اند و هر کدام به نوعی تغییر کرده‌اند.
نقطه مقابل این انقلاب‌ها، انقلاب‌های مانا هستند که نه تنها حمایت مردمی از آنها ادامه دارد، بلکه با گذشت زمان پایه‌های آن محکم‌تر شده و همچنان توان بالایی برای بسیج مردمی دارند. انقلاب اسلامی ایران را می‌توان نمونه بارز این انقلاب‌ها به شمار آورد. ثبات انقلاب‌اسلامی ایران با گذشت زمان حفظ شده و حمایت مردمی نیز در هر دوره‌ای به فراخور شرایط و بستر سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بازتعریف می‌شود.
امام‌خمینی (ره) به عنوان بنیانگذار یکی از بزرگ‌ترین انقلاب‌های سده بیستم معتقد بودند انقلاب یک تحول از پایین به بالاست. از این رو امام راحل برای حرکتی اهمیت و ارزش قائل بودند که از متن جامعه برخاسته و بر اساس خواست‌ها و اراده مردم شکل گرفته‌باشد.
از جمله راهبردهای اساسی حفظ و بقای نظام در سیره امام، نهادسازی است. در واقع امام با حمایت از شکل‌گیری نظام بر اساس رای مردم و نهادینه‌کردن ساختارهای آن در قانون‌اساسی، عملا بزرگ‌ترین گام را برای حفظ نظام برداشتند. تاسیس نهادهای انقلابی، نظامی و انتظامی مانند کمیته‌های انقلاب و سپاه پاسداران و بسیج مستضعفین، نهادهای حمایتی مانند بنیاد مستضعفان، کمیته‌امداد و بنیاد مسکن، نهادهای فرهنگی - آموزشی مانند نهضت سوادآموزی، نهادهای عمرانی و توسعه‌ای مانند جهادسازندگی در کنار وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مستقر و انقلابی شده بعد از انقلاب از تدابیر مهم امام برای حفاظت و مانایی انقلاب و جمهوری‌اسلامی در تندباد حوادث و کودتاها و شورش‌های اوایل انقلاب و نیز تجاوز نظامی رژیم‌بعث در سال‌های بعد بود که اگر نبود این نهادسازی‌های راهبردی، تداوم حیات جمهوری‌اسلامی با خطر جدی مواجه می‌شد.
بی‌شک ماندگاری انقلاب اسلامی و هویت شاخص آن که از رهبران و نخبگان سیاسی به توده مردم بسط پیدا کرد، در پرتو گفتمان‌سازی خاص امام و رهبران انقلاب بود. این دو گفتمان‌های رقیب می‌توانستند در مقاطعی مسیر انقلاب را منحرف کنند اما امام با طرد و نفی این گفتمان‌ها و هدایت مردم برای دور شدن از صاحبان و هواداران این گفتمان‌های انحرافی، به حفظ مسیر درست انقلاب و جمهوری اسلامی کمک شایانی کردند.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر