menusearch
mehrjoor.ir

چاره بار روانی کرونا چیست؟

هدر سایتهدر سایت
۱۳۹۹/۸/۱۸ یکشنبه
(2)
(0)
چاره بار روانی کرونا چیست؟
چاره بار روانی کرونا چیست؟

تهران- ایرنا- ویروس کرونا نه تنها بیماری و مرگ انسانها را بدنبال داشته بلکه، فشارها و تنشهای روانی را نیز برای آنها به ارمغان آورده و به تنشهای فردی، خانوادگی و اجتماعی دامن زده است.

بر اساس آمار سازمان بهزیستی کشور، در سه ماه نخست امسال، روزانه به صورت میانگین ۳ هزار و ۸۰۰ تماس با اورژانس اجتماعی در سراسر کشور برقرار شده که از این تعداد حدود ۳۰۰ مورد اعزام به محل وجود داشت.

سامانه اورژانس اجتماعی از زمان شیوع بیماری کرونا و دوران قرنطینه، فعالیت قابل توجهی داشته و پاسخگوی تماسهای زیادی بود در این ایام آمار تماس با سامانه ۱۲۳ افزایش قابل توجهی داشت و بحران کرونا باعث شد تا به ضعف مهارتهای مختلف در کانون خانوادهها پی ببریم.

تحقیقات متعددی نیز درباره صدمات روانی شیوع ویروس کرونا در جامعه بر اقشار مختلف انجام شده و نشان میدهد بیش از ۲۰ درصد مردم علائم ابتلاء به افسردگی را گزارش کردهاند و این سطح از شیوع افسردگی در جامعه دو برابر شرایط پیش از وقوع همهگیری است.

روحالله مهرجو استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه اجتماعی روز جمعه در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: کرونا یک حالت غیرعادی است که در روند زندگی افراد اخلال بوجود آورده و طولانی شدن آن باعث آسیب به سلامت روان می‌شود.

وی با بیان اینکه کرونا آسیبهای روانی به انسان وارد میکند، ادامه داد: وقتی افراد نتوانند به طور معمول به زندگی خود ادامه دهند و به طور مداوم با این ترس مواجه هستند که نکند به این بیماری مبتلا شوند، بار سنگین روانی به دنبال دارد. همچنین با توجه به اینکه کرونا با اجتماع جان میگیرد و فرد مجبور است که در این ایام بیشتر در خلوت خود باشد، طبیعی است که همین مساله نیز بر وی اثر سوء میگذارد.

این استاد دانشگاه افزود: همچنین کسب و کار بسیاری از افراد تحت تاثیر قرار گرفته که این نیز بر روان آنها اثر میگذارد و اختلال را تشدید میکند، شاید نتوانیم در قالب کلمات اثرات سوء این اتفاق بر زندگی افراد را نشان دهیم، اما شکی نیست که آسیبهای وارد شده گاهی غیر قابل جبران است، کاهش آستانه تحمل، درگیریهای لفظی و حتی فیزیکی در داخل و خارج خانه مواردی است که رخ میدهد و به اختلافات نیز دامن میزند. جامعه ما نیز پیش از این به اندازه کافی زیر فشار اقتصادی قرار داشت و کاهش قدرت خرید خانواده به اندازه کافی بار روانی بر افراد وارد میکرد و این کرونا که مزید بر علت شده، همه مسائل را تشدید میکند. با بحران بزرگی مواجه هستیم و باید از اثرات منفی آسیب های روانی ناشی از کرونا کاسته شود.

مهرجو تصریح کرد: مردم برای پیشگیری از تنشهای روانی نیاز به آموزش دارند و باید از رسانه های دیداری و شنیداری و شبکههای مجازی استفاده کرد و به آنها آموزشهای لازم را داد، وزارت بهداشت به دلیل درگیری با این بیماری وحشتناک، واقعا فراغ بال لازم را برای تدوین راهکارهای این حوزه ندارد و سایر دستگاهها نیز در این حوزه ورود نکردند. امروز مردم باید نسبت به سلامت روان خود حساس باشند به دنبال حل مشکلات بروند و نسبت به این موضوع اقدام کنند.

وی گفت: در این میان افرادی که اهل مطالعه و خواندن کتاب هستند بطور قطع کمتر آسیب میبینند بنابراین بهتر است که مردم نسبت به مطالعه اقدام کنند و این عادت را در روند زندگی ایجاد کنند. همچنین با بهره گیری از فضای مجازی و دنیای اینترنت رفتارهای مناسب را در پیش بگیرند. در خانواده افراد به این فکر کنند در شرایط کنونی هر کدام چه رفتاری را در پیش بگیرند.

این پژوهشگر اجتماعی ادامه داد: مردم نیاز دارند که با روشهای مقابله با تنش های روانی کرونا آشنا شوند. نمیدانیم که ویروس کرونا چیست زیرا اگر میدانستیم قطعا تا کنون راه درمان با آن را یافته بودیم، فقط میدانیم که باید ماسک بزنیم و فاصله خود را رعایت کنیم و مداوم دست های خود را بشوییم اما وقتی مردم مسافرت میروند یعنی اینکه هنوز درک نکردند که در چه وضعیت اسفناکی قرار داریم، پس باید مقابله کرد و اجازه مسافرتهای غیر ضرور را نداد. اما نکتهای که میماند ما باید فضای خانه را مناسب کنیم تا مردم در آن احساس امنیت کنند. هشدارهای وزارت بهداشت را جدی بگیرند.

وی خاطرنشان کرد: تنشهای خانوادگی بعد از شیوع کرونا افزایش یافته و باید برای آن برنامه ریزی کنیم و محققان می‌توانند به بررسی ابعاد مختلف آن بپردازند و راهکار خود را ارائه کنند.

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر